Ostatnimi czasy w mojej Octavii coś zaczęło popiskiwać na wciśniętym sprzęgle. Jadąc na luzie czy na jakimkolwiek biegu cisza, przy wyprzęganiu pisk na półsprzęgle głośniejszy na całkowicie wciśniętym mniej.
Sprzęgło nie tak dawno wymienione więc raczej odpada i pozostaje jedynie łożysko wyciskowe.
Samo łożysko, koszt niewielki 30-50 zł gorzej z wymianą bo to znajduje się w skrzyni po drugiej stronie drążka włączania sprzęgła.
Stąd moje pytanie czy da się wymienić to łożysko bez wyciągania skrzyni czy trzeba ściągać i czy dużo jest przy tym zabawy ??
Silnik 1.6 AEE skrzynia 02K
Może miał ktoś podobne objawy i zajmował się już tym ?? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź
Wymieniłeś sprzęgło bez łożyska wyciskowego? Przy wymianie , wymienia się cały komplet , tarcza, docisk, łożysko! łożysko to tylko dwie śrubki więcej! Teraz trzeba wykonać dokładnie taką samą pracę jak przy wymianie sprzęgła, czyli wyciągnąć skrzynię.
nie no sorry ale zawsze w zestawie jest łożysko oporowe jak to możliwe...??To jest porazka kto wy mieniał niech teraz poprawia... No chyba że zastaw był lipny...
Właśnie na tym cała zabawa polega koledzy, że wy macie inne skrzynie i u was jest to inaczej rozwiązane.
Wy macie tradycyjne łożyska oporowe gdzieś przy sprzęgle przy łapce, zależy od silnika. Tu jest inaczej, niby pełni tą samą funkcję ale nazywa nazywa się to łożysko wyciskowe i znajduje się zupełnie gdzie indziej.
Miałem wyciągany silnik i przy okazji wymieniałem sprzęgło/tarcze i docisk (komplet). Nie zdejmowałem wtedy skrzyni dlatego łożysko zostało
W skrzyni 02k jest to nietypowo rozwiązane bo łożysko znajduje się w skrzyni nie od strony koła zamachowego tylko po drugiej stronie skrzyni. Przez całą skrzynie czyli przez wałek i wszystkie tryby przechodzi trzpień/drążek sterujący sprzęgłem i cały mechanizm znajduje się wewnątrz skrzyni od strony koła jezdnego. Tam właśnie znajduje się łożysko i współpracuje z tym trzpieniem a trzpień z dociskiem.
Żeby je wymienić trzeba skrzynie rozkręcić ale nigdy się tym nie zajmowałem dlatego pytam na forum.
Da się to zrobić na aucie czy ewidentnie trzeba skrzynie ściągnąć i czy ktoś kiedykolwiek wymieniał to w tej skrzyni ?
Nie trzeba skrzyni rozkręcać. Z tyłu skrzyni jest taki zielony dekiel z logo vw, trzeba go wydłubać. Najlepiej podlewarować auto z lewej strony żeby olej ściekł na prawą to się może nie wyleje. Trzeba jeszcze odkręcić siłownik przy skrzyni który popycha ramię, które to ramię wciska łożysko. Jak będziesz miał zdjęty dekiel to na ośce będzie takie druciane zabezpieczenie które trzeba wyciągnąć, wysunąć dźwignię i wewnątrz będzie łożysko na rys nr2. Sprawdź też element nr3 gdyż czasami potrafi być pęknięty. Łożysko najlepiej wyciągnąć magnesem. Dekiel raczej nie do uratowania, też trzeba wymienić i wkleić na dobry silikon. Do dzieła.
Podobny mechanizm byl w skrzyni VW Vento 2.0 ADY. Tam dzwignia 3, popychala lozysko wyciskowe, a to dlugi pret. Zielony dekiel 1 sam wypadl wraz z lozyskiem po urwaniu linki sprzegla poniewaz opadajaca lapa sprzegla, wygina dzwignie 3, w druga strone (do dekla). Tutaj sprzeglo jest hydrauliczne, wiec troche inaczej.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Teraz już wiem przynajmniej "na czym stoję"
Wymiana wydaje się niezbyt skomplikowana ale zobaczymy jak się okaże w praktyce.
A jeszcze takie pytanie odnośnie łożyska czy wkładamy je na sucho czy na smar do łożysk ?
Olejem ze skrzyni się raczej nie smaruje bo wtedy nie byłoby tych pisków
Chcę jeszcze przy okazji wymienić olej w skrzyni. Producent nie zaleca wymiany więc co o tym myślicie ??
Słyszałem o przypadku z audi gdzie producent tez nie zaleca, ktoś wymienił i po wymianie oleju padła skrzynia (zbieg okoliczności czy wina oleju? taka ciekawostka)
Nabyłem olej z ASO dedykowany do tej skrzyni, rzekomo taki jaki przy produkcji leje producent i teraz mam zagadkę czy wymieniać czy nie.?
Coś się może wypłukać od nowego oleju i uszkodzić skrzynię czy raczej to mało prawdopodobne bo jak wiadomo 02k jest awaryjną skrzynią (wady fabryczne / nity) ?
U mnie póki co bez awarii dlatego nie chciałbym jej zepsuć
A co z łożyskiem ?? Na sucho czy smar ?
Mam juz wszystko, wiem jak sie zabrać tylko nie wiem co z nim. Chcę zrobic raz i porządnie żeby za jakiś czas nie wymieniać kolejny raz
Komentarz